Ο ΙΑΤΡΟΣ

Στην ιατρική το βασικό φάρμακο είναι ο γιατρός - Α. Κεμπίνσκι

image-327968-doctor-1.jpg

Για να διαβάσετε το πλήρες βιογραφικό μου σημείωμα πατήστε εδώ.

‣ Για να δείτε  videos πατήστε εδώ.

Ο Ορθοπαιδικός -  Χειρουργός – Τραυματολόγος Χάρης Μακρής.

Γεννήθηκα στη Νίκαια το 1960 και μεγάλωσα στην ίδια πόλη, όπου και τελείωσα το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Οι σπουδές μου στην Ιατρική έγιναν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Υπηρέτησα το Αγροτικό μου σε ορεινά χωριά της επαρχίας Πωγωνίου του νομού Ιωαννίνων και τη στρατιωτική μου θητεία σε Σύνταγμα επιστράτευσης στα Γρεβενά.

Ειδικεύτηκα στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπό τη Διεύθυνση του καθηγητή Π.Ν. Σουκάκου. Με δασκάλους τον ίδιο και άλλα λαμπρά στελέχη, που σήμερα είναι όλοι Καθηγητές Ορθοπαιδικής (Α. Μπερής, Θ. Ξενάκης, Κ. Μαλίζος, Α. Γεωργούλης), είχα την ευκαιρία να μυηθώ και να εκπαιδευτώ σε υψηλό επίπεδο, σε όλο το φάσμα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής. Σύγχρονη τραυματολογία, χειρουργική σπονδυλικής στήλης, ολικές αρθροπλαστικές, χειρουργική ογκολογία, παιδοορθοπαιδική, επανορθωτική μικροχειρουργική και συγκολλήσεις άκρων, αρθροσκοπική χειρουργική και αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων.

Με την καθιέρωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της υποτροφίας «Γεώργιος Νούλης» το 1996, απετέλεσα τον πρώτο υπότροφο ειδικευμένο Ορθοπαιδικό στην ATOS KLINIK και στο KARL RUPRECHTS UNIVERSITY, HEIDELBERG, GERMANY. Υπό την καθοδήγηση του H.H. PAESSLER εξειδικεύτηκα στην αρθροσκοπική χειρουργική και τη χειρουργική των αθλητικών κακώσεων. Συμμετείχα ως εκπαιδευτής σε πολλά σεμινάρια μικροχειρουργικής, αρθροσκοπικής χειρουργικής, οστεοσύνθεσης και ενδομυελικών ηλώσεων, κλασσικής ορθοπαιδικής. Η κλινική εμπειρία και οι επιστημονικές δραστηριότητες της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην οποία εκπαιδεύτηκα, τροφοδότησε και τροφοδοτήθηκε από πολλές συζητήσεις, παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά και με τη δική μου μικρή συμβολή.

Από το 1998 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στη Νίκαια και συνεργάζομαι ως χειρουργός με μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και Νοσοκομεία. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες και τις αντιξοότητες, που αντιμετωπίζει η ιδιωτική ιατρική στη χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα, προσπαθώ να ασκώ την ειδικότητά μου με σύγχρονο, επιστημονικά ορθό και κυρίως ανθρώπινο τρόπο. Μετά από 16 σχεδόν χρόνια στην ιδιωτική ιατρική, με πάνω από 2500 χειρουργικές επεμβάσεις ως ειδικευμένος ορθοπαιδικός, πασχίζω να προσεγγίσω τον κάθε ασθενή, το κάθε περιστατικό με την προσοχή, το ενδιαφέρον και την υπευθυνότητα, που κάθε γιατρός έχει στο ξεκίνημα του και φυσικά με την πολύτιμη εμπειρία, που στην πορεία απέκτησε. 

Μέλος Επιστημονικών Εταιρειών Επιστημονικών

image-327900-EEXOT.jpg

ΕΕΧΟΤ
Ελληνική Εταιρεία
Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας

image-327904-cms139l.jpg

ΕΕΕΜ
Ελληνική Εταιρεία
Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής

image-327901-EAE.jpg

ΕΑΕ
Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία
Ιδρυτικό Μέλος

image-327902-logo_esska.jpg

ESSKA 2000
European Society of Sports Traumatology,
Knee Surgery and Arthroscopy

image-327903-ICRS.jpg

ICRS
International
Cartilage
​Repair Society